Довгий час я ставилася з побоюванням до цієї страви. Мені ввижалися численні труднощі: то м'ясо вийде сухим, то вона пригорить зверху, то всередині буде сирим. Я надавала перевагу вареним стравам — простіше й надійніше.
Ситуація кардинально змінилася, коли на порозі з'явилися родичі, а в холодильнику була лише ціла курка. Терміново пригадувала рекомендації, які колись чула від мами та подруг. Я перечитала безліч рецептів, визначилася з градусами та тривалістю, чим приправити для соковитості, і як визначити повну готовність.
Основним страхом було, чи не зіпсую ніжне м'ясо. Але коли дістала золотисту, ароматну курку з апетитною скоринкою, відчула полегшення і гордість! Вона була ідеально просмаженою, однаково добре пропеченою і неймовірно смачною. Усі були дуже задоволені, а я більше не боялася експериментувати.
Варто зауважити, на сайті https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я бачила багато цікавих ідей для маринаду та подачі. На сьогодні курка в духовці — те, що я готую найчастіше, яку я частую гостей і балую домашніх. І найзручніше, що більша частина роботи відбувається сама собою, поки духовка доводить страву до досконалості.